Słodki stół to niekwestionowany hit ostatnich czasów. Goście na każdej prestiżowej imprezie okolicznościowej – urodzinach, imieninach, weselach, chrzcinach, rocznicach ślubu, uwielbiają ten rodzaj poczęstunku. By jednak prezentował się on idealnie, rodem z pierwszych stron designerskich gazet, naczynia na słodki stół to absolutna podstawa. Jaki rodzaj wybrać, by perfekcyjnie wyeksponować słodkie frykasy? Przyjrzyjmy się tematowi z bliska!
Rodzaje naczyń na słodki stół
Odpowiednie naczynia na słodki stół to obowiązkowe wyposażenie, dzięki któremu każde słodkości będą jeszcze bardziej zachęcać swoim wizerunkiem do konsumpcji. Urocze babeczki, serniczek, mini desery w uroczych szklanych tubach, ciasteczka, bezy, pierniczki – tak wykwintne słodycze wymagają odpowiedniego anturażu.
Bardzo atrakcyjną formą naczyń na słodki stół są szklane bomboniery. Przeróżne kształty i wielkości pozwalają na doskonałe dopasowanie naczynia na słodki stół do serwowanych frykasów. Bardzo efektywne są bomboniery na wysokich nóżkach, które prezentują się wyjątkowo luksusowo i ekskluzywnie.
Równie atrakcyjne są szklane czary. Wsypane w nich cukierki czy landrynki, prezentują się dokładnie tak jak w baśniach. Na wyjątkowo romantyczne okazję, jak np. wesela, można pokusić się o ozdobne słoje w kształcie serca. Będzie to motyw idealnie nawiązujący do wydarzenia.
Naczynia na słodki stół to także patery. Doskonale nadają się do serwowania ciast czy owoców. Modele wyższe, niższe, z grubego bądź delikatnego szkła – wszystko zależy jedynie od indywidualnych preferencji i upodobań oraz innych elementów wystroju.
Sekret popularności słodkich stołów
Słodkie stoły towarzyszą obecnie wielu imprezom. W czym tkwi sekret ich popularności? Dlaczego naczynia na słodki stół odgrywają tak ważną rolę w całym przedsięwzięciu? Przede wszystkim dlatego, że słodki stół, prócz walorów smakowych, to przede wszystkim rodzaj atrakcji, dekoracji różnorodnych imprez okolicznościowych. Idea polega na doskonałym wyeksponowaniu słodyczy, które mają przyciągać uwagę i być synonimem obfitości i luksusu. Co więcej, goście w każdym momencie, jeśli zapragną skusić się na coś słodkiego, mają do dyspozycji słodki stół. Frykasy w połączeniu z aromatyczną kawą orzeźwią i dodadzą dalszych sił do znakomitej zabawy.
Naczynia na słodki stół to wysokiej jakości elementy, dzięki którym każda impreza okolicznościowa czy wykwintne przyjęcie, będzie obfitowało w najróżniejsze słodkie przekąski na wyciągnięcie ręki przybyłych gości.